Het 100-jarig bestaan van de kunstroom “de Stijl”gaat dit jaar in Bergeijk niet onopgemerkt voorbij.
Door de gemeente Bergeijk,, de stichting Rietveld&Ruys (die voor deze gelegenheid weer nieuw leven is ingeblazen), de Natuurtuin op ‘t Loo,en de BKV zijn initiatieven genomen om het 100-jarig bestaan van “de Stijl” voor het voetlicht te brengen.
Een van de belangrijke reden hiervoor is het feit dat Gerrit Rietveld, een van de leden van de groep “de Stijl” hier zijn sporen duidelijk heeft achtergelaten.
De voormalige weverij de Ploeg kan wel aangemerkt worden als een van de meest opvallend, industrieel en uniek architectonische creatie van Rietveld, naast de abri en de klok op “het Hof” te Bergeijk..