BKV-lid Elly Verrijt exposeert

Kaart wordt geladen...

Datum/Tijd
Datum(s) - 1 oktober 2018 - 31 december 2018
00:00

Locatie
SCC Den Eijkholt

Categorieën


BKV-lid Elly Verrijt exposeert haar werk van 1 oktober t/m 31 december 2018 in SCC Den Eijkholt te Luyksgestel

Elly is geboren in 1969 te Bergeijk.
Elly heeft het schilderen in 2005 per toeval ontdekt en is vanuit daar verkennend en autodidactisch te werk gegaan. Uit het werk van Elly is af te leiden dat ze een sterke voorkeur heeft voor sprekende, felle kleuren. Het meest blij wordt zij van werken die ‘niet helemaal kloppen’ en waarin een vleugje humor is verwerkt.Haar werk bestaat (bijna) volledig uit schilderijen van dieren en mensen en zij schildert voornamelijk portretten.

Het bijzondere in het gewone

Mensen zijn belangrijk voor haar, ze boeien haar en zijn een voortdurende bron van inspiratie. Heel gedreven is zij als het gaat om het weergeven van de mens met al zijn verschillende emoties. Het liefst schildert ze duidelijke en sprekende blikken met doordringende ogen; vaak levert dat bij de kijker een gevoel van herkenning op. De woordeloze taal die je ervaart bij het kijken naar portretten vertelt veel over de persoonlijkheden.

Rust-spanning-emotie

Kleurgebruik is belangrijk in haar werk maar ook de uitdrukkingskracht waarmee zij een gevoel van rust-spanning-emotie weet op te wekken. Niets hoeft te zijn wat het lijkt, want was is er meer absurd dan de werkelijkheid!

Voor meer informatie over haar werk: www.ellyverrijt.nl

Groeten Elly Verrijt – 06-45680686 – www.ellyverrijt.nl

 

Geef een reactie