Expositie

Kaart wordt geladen...

Datum/Tijd
Datum(s) - 6 november 2016 - 4 december 2016
14:00 - 18:00

Locatie
Galerie Biessen

Categorieën


affiche-m-loosWilhelmien van Dijk-Knapen en Maria Loos exposeren bij Galerie Biessen.
U bent van harte welkom bij deze bijzondere tentoonstelling  die loopt van 6 november t/m  4 december. Tijdens deze periode is de galerie geopend elke zaterdag en zondag van 14.00 uur – 18.00 uur. 

 

 

 

Wilhelmien van Dijk – Knapen

Kunst is een afspiegeling van een tijdgeest. Door te kijken om ons heen zien we dat alles is gevormd door mens en natuur. Het ontstaan van iets komt voort uit het niets. Vanaf mijn jonge jaren teken ik. Na de middelbare school heb ik mijn opleiding aan de Kunstacademie  in ’s-Hertogenbosch voltooid. Ook heb ik Kunstgeschiedenislessen gevolgd. Mijn interesse voor kunst werd hierdoor nog groter. De laatste jaren maak ik vooral grafisch werk als specialisatie. Daarnaast ben ik bezig met portrettekenen en schilderen. De Grafische tekeningen zijn een zoektocht voor me. Bij elke tekening met lijnen en vormen vraag ik me af wat ze gaan doen met elkaar. Wat kan ik toevoegen om het tot een spannend geheel te maken? Mijn onderwerpen kies ik uit waarnemingen in mijn omgeving, heden en verleden. Tijdens het tekenen en schilderen probeer ik, al kijkend, een interessant kunstwerk te scheppen. Ik werk vooral met Oost Indische inkt, aquarelverf en acrylic inkt. Het effect van het eindresultaat is belangrijk. Als lid van de Bergeijkse Kunstenaarsvereniging en De Rietpen in Eersel, kom ik veel in contact met regionale kunstenaars. Mijn werk is twee keer geselecteerd voor de Zomerexpositie in het Stedelijk Museum in den Haag.

Maria Loos

Geboren in Bergeijk op 19 juli 1955. Ik ben begonnen met mijn schildersopleiding in 2006 op de Blaalse school. Hierna wilde ik mezelf graag verder ontwikkelen en nieuwe technieken ontdekken. Daartoe ben ik in 2009 begonnen  met de opleiding “schilderen” aan de Kunstacademie in Arendonk.  Deze heb ik in 2014 succesvol afgerond. Hierna volgde een aantal specialisatiejaren aan dezelfde academie om een eigen, unieke stijl te ontwikkelen. In 2016 ben ik met onderscheiding geslaagd voor deze opleiding. Mijn werken zijn gebaseerd op door mijzelf gefotografeerde landschappen, dieren, gebouwen en stillevens. In de eerste jaren gebruikte ik daarbij felle kleuren, maar gaandeweg tijdens mijn specialisatiejaren ben ik steeds meer met zwart/wit gaan werken. Op deze manier ben ik uiteindelijk terecht gekomen bij mijn eigen stijl. Soms is het werk figuratief, dan weer abstract waarin een zekere diepte is waar te nemen. Met het minimale en speelse, vertrokken vanuit de werkelijkheid probeer ik geest en fantasie te prikkelen.
, Bergeijk
www.galeriebiessen.nl

Geef een reactie