Theatermonoloog: “Barbara, leven in beeld”

Kaart wordt geladen...

Datum/Tijd
Datum(s) - 28 juli 2017
00:00 - 22:30

Locatie
Hofmanheide Creatief

Categorieën


Theatermonoloog: “Barbara, leven in beeld”

 

 

28 juli in het Atelier van Hofmanheide Creatief om 19.30 uur

Barbara, een leven in beeld
Een theatermonoloog over leven en werk van Barbara Hepworth (1903 – 1975): one of the greatest van de twintigste -eeuwse Engelse beeldhouwkunst, tijdgenote van en bevriend met onder meer Henri Moore en Piet Mondriaan.

Veel kunstliefhebbers kennen deze mannen, en hebben nog nooit van Barbara Hepworth gehoord. Zij verdient het om in bredere kring bekend te worden. Ze is net zo belangrijk als Henri Moore, én een inspirerend voorbeeld voor vrouwen die beeldend werk maken.

De voorstelling is gebaseerd op haar bewogen en bevlogen leven, dat voor het grootste deel bepaald werd door het beeldend werk dat ze moest zien te combineren met een druk gezinsleven. In de tweede helft van de 20ste eeuw, waarin de kunstwereld werd gedomineerd door mannen wist zij daarin een vooraanstaande positie in te nemen. Na de jaren 50 werd ze een leidende figuur in de internationale kunstwereld en kreeg ze de erkenning die haar toekwam.

De monoloog wordt gespeeld door Annemiek Lelijveld. Ze speelt Barbara Hepworth en vertelt over haar drijfveren om te beeldhouwen, haar inspiratiebronnen en de keuzes die ze moet maken in haar leven als beeldhouwer, moeder van 4 kinderen waaronder een drieling en echtgenote.
Af en toe stapt de actrice uit haar rol en richt zich als vertelster tot het publiek.

Idee & concept: Pip Kelting en Annemiek Lelijveld: theatermakers en leerling beeldhouwers op dé Beeldhouwschool Amsterdam.
Tekst & regie: Pip Kelting
Spel: Annemiek Lelijveld
Toneelbeeld: Jet Dijkstra

Graag tijdig opgeven i.v.m. het maximaal aantal van 35 personen per voorstelling!

kosten:  € 17.50 inclusief koffie en een drankje

Geef een reactie