Tuin der Lusten

Kaart wordt geladen...

Datum/Tijd
Datum(s) - 1 juni 2016 - 1 september 2016
Hele dag

Locatie
Kempenmuseum De Acht zaligheden

Categorieën


KempenDe fruitbomen dragen volop bloesem en de eerste bloemen tonen hun prachtige kleuren. Een liefelijk en pittoresk tafereel, maar… dit is pas de stilte voor de storm.

In dit speciale Jeroen Boschjaar is het de bedoeling dat de museumtuin in de zomermaanden wordt omgetoverd tot een ware Tuin der Lusten. De schilderijen en wonderlijke creaties van Jeroen Bosch zijn inspiratiebron voor een gemeenschappelijk kunstwerk en een prachtige beeldentuin.

Het museum is daarom op zoek naar enthousiastelingen die samen met medewerkers van het museum een kunstwerk willen vormgeven waar alle bezoekers van het museum, de hele zomer lang, hun steentje aan bij kunnen dragen. Op deze manier ontstaat er als het ware een levend kunstwerk. Daarnaast worden kunstenaars uitgenodigd om hun werk tentoon te stellen in het museumgroen. Een Bosschiaanse beeldentuin vol met zonden, lusten, monsters, fabeldieren, een hemel en een hel is het streven!

Heeft u nog een beeld dat niet mag ontbreken in een Kempische Tuin der Lusten, of heeft u ideeën en inspiratie voor het opzetten van een ‘ levend kunstwerk’? Laat het ons weten! Bel, mail of kijk op de website voor meer informatie en doe mee. Samen doen we een poging om de creativiteit van Jeroen Bosch te evenaren.

8zaligheden01

Kempenmuseum De Acht Zaligheden
www.achtzaligheden.nl
0497 – 51 56 49
pr@achtzaligheden.nl

Geef een reactie